VÍCE O SLOŽENÍ
❖ BIO maliny jsou zdrojem vzácných látek fytonutrientů, vitaminu C , manganu, riboflavinu, kyseliny listové, niacinu, hořčíku, draslíku, mědi a vlákniny. Mají silné antioxidační účinky stejně jako BIO Levandule. Větší než jahody, třikrát vyšší než kiwi a desetkrát vyšší než rajčata
❖ BIO jahody obsahují vitamin C, vitamin B, provitamin A, minerální látky (draslík, vápník, fosfor a železo a kyselinu salicylovou, citronovou a šťavelovou kyselinu.
❖ BIO pomeranče jsou zdrojem yysokého obsahu vitaminu C. Mimo to jsou také důležitým zdrojem vlákniny a některých vitaminů skupiny B (například vitamin B1 známý jako thiamin nebo vitamin B2 též zvaný riboflavin. Také obsahují i antioxidačně působící beta-karoten.
❖ BIO jablka obsahují z minerálů můžeme jmenovat sodík, draslík, hořčík, vápník, fosfor, železo, měď, zinek nebo mangan, z vitamínů vitamín C, D, E, B6, B12, beta karoten, riboflavin, niacin nebo thiamin.
❖ V ibišku najdete protizánětlivé látky ale předkové jej ctili především pro jeho prevenci a léčbu kardiovaskulárních onemocnění.
❖ BIO citrón je poslem Vitamínu C.
❖ Badyán je v asijském, africkém světě ale i v Číně využíván při špatném trávení, bolesti žaludku i břicha. Celkově posiluje organismus, podporuje dobrý spánek a čaj z badyánu ulevuje od revmatismu.
❖ S draslíkem, kyselinou listovou, přírodními antioxidanty, ATB a antiseptiky a také molekulami života - bioflavonoidy za vámi přichází BIO Levandule Chodouňská.
❖ Důležitou látkou, obsaženou v hřebíčku je eugenol, který má antibakteriální, antimykotické i protinádorové vlastnosti.
❖ Skořice působí příznivě na zažívání.