Menu restaurace Na Louce
V restauraci Na Louce, umístěné v srdci Levandulového údolí s výhledem na posvátnou horu Plešivec a naše bio pole, se věnujeme přípravě tradičních specialit českého a slovanského kalendáře. Na talíři tak najdete tradice a pokrmy našich předků v moderním kabátku a z našich nebo sousedských farem, zahrad, lesů a polí.
V obdobích, kdy je nutné obrátit se na externí dodavatele, pečlivě vybíráme pouze maso, vejce a další speciality z volného chovu nebo ekologických farem. Zeleninu a ovoce získáváme v biokvalitě, od českých zemědělců a z permakulturního pěstování. Sýry a další lahůdky pocházejí od místních farmářů a producentů, jako jsou ti z Tetína a dalších regionů.
Naše pivo pochází ze spolupráce s Všeradickým pivovarem, zatímco víno vyrábíme ve spolupráci s moravskými vinaři, jako je například Mirka Ježková. S láskou k tradicím a svátkům vaříme v souladu s českým kalendářem a každý víkend se věnujeme oslavě tradičních zvyků a svátků, od Tří králů až po Advent.
Předkrm Celerový krém, lískové oříšky, levandulový olejPanko vejce z volného chovu, pyré z dý...
11. – 12. lednaPolévky Mrkvovo-celerová polévka se zakysanou smetanou a čerstvými bylinkamiŽivotabu...
1. – 2. únoraMenu na HromnicePolévky Cibulačka s kousky bagety se zapečeným sýremDýňová polévka s k...
1. – 2. březnaJarní probuzeníPolévky Pórková s parmazánemStaročeská couračka Hlavní menu Kuřecí p...