15% sleva na produkty z loňské sklizně Levandule Chodouňské. 👉 Zobrazit akci

Levandulová bábovka

Levandulová bábovka

170 g cukru

200 g změklého másla

4 vejce pokojové teploty

250 g měkkého tvarohu pokojové teploty

300 g hladké mouky

1 sáček kypřícího prášku do pečiva

1 balíček vanilkového cukru

1 lžíce levandulových květů, suchých nebo čerstvých

 

Na vymazání formy:

máslo

strouhanka

moučkový cukr na pocukrování

 

Příprava:

Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.

Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, hezky vše promícháme. Do směsi přidáme tvaroh a ještě jednou vše promícháme.

V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr (kdo má rád skořici, může použít skořicový… Skořice si s levandulí rozumí také) a levandulový květ.

Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.

Ušleháme z bílků sníh a pomalu ho vmícháme do těsta.

Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.

Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.

 

Levandulová bábovka 2

200 g másla

4 vejce

130 g cukru krupice

1 lžička vanilkového aroma

1 polotučný tvaroh

150 g hladké mouky

150 g polohrubé mouky

půl sáčku prášku do pečiva

4 stonky levandule 

Máslo utřeme s celými vejci, cukrem a vanilkovým aroma. Do směsi vmícháme tvaroh a až poté mouky s práškem do pečiva a kvítky levandule.

Těsto dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C na 45-50 minut.

 

English:

200 g of butter

4 eggs

130 g of semolina sugar

1 tea spoon of vanilla flavor

1 cottage cheese

150 g of plain flour

150 g of flour flour

half a bag of baking powder

4 lavender items

We mix the butter within whole eggs, sugar and vanilla flavor. Mix all of them with the flour and a baking powder and lavender flowers.

Than all the dough put into a butter-crushed form for baking and arrange with the flour. Than  bake it in a oven at 170 ° C for 45-50 minutes. 

 

 

Hodnocení obchodu

4,9 2110 hodnocení

Helena Knoblochová | 15.06.2025
Krásná vůně levandule 👍
Vera Lick | 14.06.2025
Velmi jsem spokojena. Po cca. 6 tydnech se mi zlepsil zrak, mam o jednu dioptrii mene.
Pavlína Felgenträgerová | 12.06.2025
Spokojená 😊
Zdeňka Kvitská | 18.06.2025
Iveta Edinová | 17.06.2025
Super produkt
Lucie | 18.06.2025
Zklamání z organizace "Festivalu Molekuly života" ze dne 15. 6. 2025 ...nepřipravenost na avizované "tropické teploty", venkovní chybějící zastínění, nespuštěná klimatizace uvnitř přehřáté budovy, na stolech nebyly ani džbány s kohoutkovou vodou - vše za peníze. Prostředí pěkné, ale špatně zvolené místo (silo čnějící nad tímto prostorem, který kazí celkový dojem) reklama/propagace výborná, ale z mého pohledu klamavá Nikdy se nevrátím
Marcela Václavíková | 15.06.2025
Jsem spokojená
Renata Lhotáková | 16.06.2025
Jsem spokojená
Eva Romportlova | 16.06.2025
Rychlé dodání, vše v pořádku.
DARIA VAZIAN | 13.06.2025
Super!!!

Přidejte se k nám na Instagramu, abyste nezmeškali novinky z čisté přírody!

💥 Když chybí touha. Když chybí síla. Když chybí jiskra. Pak je pro tebe BIO Nektar keltských bohů 🍃 Biodynamická receptura...
✨ Krása začíná u rovnováhy. A my jsme byli u toho. V nádherném prostředí Mandarin Oriental Prague jsme v rámci Harper’s...
✨ Flashback: Festival Molekuly života Bylo to magické. Voňavé. Opravdové. 🌿 Tisíce úsměvů, chvíle zastavení, inspirace,...
💜 Svatojánská neděle v Levandulovém údolí 🗓️ 22. června | 10:00–18:00 Den plný magie, ženské síly a voňavé pohody. Zveme...
🍃 LETNÍ OSVĚŽENÍ Z LEVANDULOVÉHO ÚDOLÍ Zkuste náš jednoduchý recept na mátovou limonádu, která vás okouzlí chutí a osvěží...
🌿 Začněte tam, kde zdraví skutečně začíná – u jater a mikrobiomu Cítíte, že vaše tělo i mysl volají o pomoc, ale klasická...