Levandulová bábovka
Levandulová bábovka
170 g cukru
200 g změklého másla
4 vejce pokojové teploty
250 g měkkého tvarohu pokojové teploty
300 g hladké mouky
1 sáček kypřícího prášku do pečiva
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce levandulových květů, suchých nebo čerstvých
Na vymazání formy:
máslo
strouhanka
moučkový cukr na pocukrování
Příprava:
Bábovkovou formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou.
Máslo utřeme s cukrem a přidáme postupně žloutky jeden po druhém, hezky vše promícháme. Do směsi přidáme tvaroh a ještě jednou vše promícháme.
V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva, vanilkový cukr (kdo má rád skořici, může použít skořicový… Skořice si s levandulí rozumí také) a levandulový květ.
Směs mouky postupně po částech zapracujeme do tvarohové směsi.
Ušleháme z bílků sníh a pomalu ho vmícháme do těsta.
Těsto vlijeme do formy a dáme péct do předehřáté trouby na 180ºC asi 40-50 minut. Propečení kontrolujeme špejlí.
Po upečení necháme bábovku 10 minut odpočinout ve formě, pak ji opatrně vyklopíme. Vychladlou bábovku pocukrujeme moučkovým cukrem.
Levandulová bábovka 2
200 g másla
4 vejce
130 g cukru krupice
1 lžička vanilkového aroma
1 polotučný tvaroh
150 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
půl sáčku prášku do pečiva
4 stonky levandule
Máslo utřeme s celými vejci, cukrem a vanilkovým aroma. Do směsi vmícháme tvaroh a až poté mouky s práškem do pečiva a kvítky levandule.
Těsto dáme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C na 45-50 minut.
English:
200 g of butter
4 eggs
130 g of semolina sugar
1 tea spoon of vanilla flavor
1 cottage cheese
150 g of plain flour
150 g of flour flour
half a bag of baking powder
4 lavender items
We mix the butter within whole eggs, sugar and vanilla flavor. Mix all of them with the flour and a baking powder and lavender flowers.
Than all the dough put into a butter-crushed form for baking and arrange with the flour. Than bake it in a oven at 170 ° C for 45-50 minutes.