Kančí sekaná a dýňové pyré, podávané se salátkem z jablek s mrkví a pomerančovým přelivem

Ingredience:

  • kančí maso (zbavené blan)
  • libový bůček
  • bílý toastový chleba bez kůrek
  • mléko
  • česnek
  • špek
  • vejce
  • hladká mouka
  • majoránka
  • sůl
  • čerstvě namletý pepř

Postup:

Kančí maso očistíme od blan a spolu s libovým bůčkem nakrájíme na stejně velké kostky.
Bílý toastový chleba bez kůrek nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a poté nasáklé pečivo vymačkáme.

Oloupaný česnek prolisujeme a špek nakrájíme na drobné kostičky. Nakrájená masa dostatečně osolíme a opepříme a spolu s připraveným pečivem umeleme.
Do mleté masové směsi vmícháme na kostičky nakrájený špek, vejce, mouku, česnek a majoránku.

Směs důkladně propracujeme a mokrýma rukama z ní vytvoříme dvě stejně velké šišky.
Větší zapékací mísu vyložíme pečicím papírem, přilijeme vodu asi do výše 0,5 cm a vložíme šišky mletého masa.

Sekanou z divočáka pečeme zvolna při 150–160 °C přibližně 50 minut.
Ke konci pečení zvýšíme teplotu na 200 °C a dopečeme kůrčičku dorůžova.

Poté sekanou vyjmeme z trouby, zakryjeme alobalem a necháme 15 minut odpočinout.
Sekanou nakrájíme na plátky, rozdělíme na porce a podáváme s opečeným bramborem nebo bramborovou kaší a zeleninovým salátem.

levandulové údolí