Jak připravit levandulovou masu?
Masu používáme do omáček na červená i bílá masa, ryby, do pudinků, cheescaků, tvarohů, jogurtů, marmelád, medu a dresinků. Levandulová masa je vynikající také do dezertů – buchet, koláčů, dortů, na krémy i polevy.
Využijete ji dlouho při vašem vaření, pečení, grilování nebo smažení
Potřebujete:
❖ 2 lžičky BIO čaje z čisté BIO Levandule Choodouňské
❖ 100g BIO třtinového cukru s Levandulí Chodouňskou
❖ 1 BIO CITRON
Postup:
Pochutnejte si na hrnku BIO Levandulového čaje (přelijte dvě lžičky levandulového čaje na půl litru vroucí vody). Dejte stranou 10 ml čaje a povařte jej se 100g třtinového cukru s Levandulí Chodouňskou. Míchejte tak dlouho na prudkém ohni, až vznikne levandulová masa.
Levandule svými flavonoidy, lynalylacetátem, nerolem, citronelem, borneolem a gerancilem, také terpenem uklidňuje nervovou soustavu, podporuje trávení a klidný spánek, uvolňuje napětí i plynatost, harmonizuje trávící a nervový systém. Hojí a je přírodním antibiotikem.